2 Following
imogemiller

Imogen Miller

Hass & Associates Online Reviews: Bankene forsømmer ofte å undersøke bedrageri krav

 

Med informasjonstyveri på rise, det viser seg at banker og långivere nesten alltid kompensere sine kunder for bedragerisak. Imidlertid en full halv (52%) av finansinstitusjoner gjør det uten å gjennomføre noen form for undersøkelse i spørsmålet. I Vest-Europa er prisen 54%.

 

Kaspersky Lab, i samarbeid med B2B International, nylig gjennomført en global studie som viser at nesten en tredjedel av institusjonene vurdere implementering kostnadene ved sikkerhetssystemer være dyrere enn bare repaying skaden Internett-svindel til sine kunder.

 

Det er et tema som gjennomsyrer også mange organisasjoner som håndtere elektroniske betalinger: 28% av representantene for finansinstitusjoner og 32% av ansatte i nettbutikker som ble spurt er overbevist om at den totale skaden skyldes cybercrime, inkludert nedbetaling av stjålne penger, ikke ville overstiger kostnaden med å implementere riktig sikkerhetsløsninger.

 

Bare 19% av finansinstitusjoner og 7% av online firmaer sitere kostnaden for kompenserende kunden tap i topp tre mest alvorlige konsekvensene av cyber-svindel.

 

Men problemet er økende. Ifølge det Kaspersky Security Network, har nesten fire millioner brukere av Kaspersky Lab produkter møtt i 2013 med finansielle malware programvare å stjele deres penger (en økning på 18.6% sammenlignet med 2012). I desember 2013, har flere amerikanske banker mistet mer enn 200 millioner dollar på grunn av tap av personlig informasjon om sine kunder eller deres kredittkort. Den totale skaden er trolig mye høyere, firmaet bemerket, legger til at det er klart at fortsatt vekst av datakriminalitet irremediably føre til en situasjon der kostnadene for refundering som institusjonene betale vil være høyere enn beskyttelse av finansielle transaksjoner og kompensasjon budsjetter.

 

"Finansinstitusjoner bør ikke bare gi store summer i sine budsjetter tilbakebetale stjålet penger til sine kunder, men også å dekke kostnadene for registreringer av sine kunder. Det viktigste er at kunder, så når ofrene er tilbakebetalt raskt, kan det være drømmer før du bruker tjenestene til en bank som garantere at deres online-kontoer er trygge. Derfor er det bedre å forhindre skader og tap i stedet for å kompensere,"sa Martijn van Lom, CEO av Kaspersky Lab Benelux og  ner kan redusere risikoen for Internett-svindel til et minimum. Dette betyr at ressursene som er øremerket for kompensasjon ville bli utgitt og kan brukes i utviklingen av selskapet. "

 

Et annet argument for bruk av spesialiserte løsninger er forsømmelse av klienter. En tidligere Kaspersky Lab-undersøkelse viser at 57% av brukerne ta (nesten) ingen hensyn til sikkerheten til sine elektroniske betalinger, fordi de tror at deres bank vil gjøre hva det tar. Dette, i sin tur øker risikoen for å bli målet for kriminelle.